Snorkling, havssköldpaddor och fiske

God kväll!

Dagen inleddes mycket värdigt med snorkling. Vi åkte ut med en stor båt som drevs av två fantastiskt gamla motorer som var tvungna att stängas av varje gång "kaptenen" växlade. Den s.k. kaptenen var en medelålders thaiman med humor och en förkärlek för att kränka Chinese people. Han körde ut oss en bit i den klarblå havet, varnade oss för hajar och stingrays och sen fick vi hoppa i. Jag har aldrig snorkla innan, mer än i grumliga sjöar och i knädjupt, svenskt hav, så detta var något jag såg fram emot. Bara en sån grej att man inte fryser ihjäl i vattnet är helt underbart. Vattnet var nästan helt klart, så vi såg bottnen, korallerna och alla mönstrade färgglada fiskar som simmade runt oss. Det var så himla roligt och jag rekommenderar ALLA (även fiskrädda) att snorkla om ni får chansen. Vi snorklade på två olika ställen, varav det andra bland korallrev som planterats för att hedra kungen. På tal om kungen kan jag passa på att nämna att det finns bilder av honom precis överallt. På byggnadsfasader, i restauranger, på självständiga monument som rests efter hans död och på alla andra ställen också. Han måste gjort något bra medan han levde.

 
På eftermiddagen besökte vi bassänger med havssköldpaddor i olika åldrar. Vuxna, 1-åriga och de minsta som bara var fyra månader gamla. Så himla gulliga med sina små fenor som paddlar <3 Med vissa problem i översättningen tror jag de samlar in sköldpaddorna när de kläckts, har dem i bassängerna, matar dem med det egenodlade sjögräset, för att sedan släppa ut dem när de är stora nog.
Vi besökte även en annan strand med sådan vit och len sand som jag bara sett på bild innan. Havet är så klart att det nästan ser ut som dricksvatten. Man vill liksom inte gå upp ur vattnet när man badar, det är så himla njutigt. Enda nackdelen är att det är väldigt salt, så man blir ganska klibbig när man torkat. Men whatever. Idag var vi dock tvungna att gå up ur vattnet lite tidigare än vanligt, för vi skulle iväg och fiska bläckfisk. Vi åkte iväg med samma ålderdomliga båt som då vi snorklade, men det fiskeredskap istället för cyklar. Det nappade inte en enda bläckfisk, men vi fick en hel del andra småfiskar samtidigt som vi fick se solnedgången, så det gjorde inget.
Allt som allt en väldigt händelserik dag, superbra väder och stört god mat. Yes, jag trivs med tillvaron. Ha det fett där hemma babes,

Annie

Allmänt | |
Upp