Det nya vardagslivet

De två första föreläsningarna är nu avklarade. Economics in Global Environments och Korean Language Course.  Imorgon väntar en tredje kurs, East Asian Comparative Law, och de är de kurser jag (förmodligen) kommer läsa denna termin. Koreanskan känns spontant som den roligaste kursen och den ser jag fram emot att läsa. De andra två ska jag försöka överleva. Första koreanskalektionen ägnades åt att förstå skillnaden mellan vokalerna i Hangul, om det koreanska alfabetet heter. Det var svårt för vissa utbytesstudenter att höra skillnad mellan å-o, o-u och e-ä. Sedan fanns det massa mellanting, men det löser sig nog med tiden. "Hemläxan" bestod i att skriva vokalerna i små boxar. Det tog mig tillbaka till första klass när man skrev samma bokstav typ tio gånger på en rad, enda skillnaden nu är att det är ett helt annat alfabet och att jag inte riktigt vet hur man skriver tecknen snyggt. För att få in den rätta feelingen åt jag ris med kimchi samtidigt. Måste ha hjälpt för det blev fett snyggt.
Efter får vårsta skoldag firade vi Eric som fyllde år. Han ville inte ha tårta, men vi andra ville det så då blev det tårta. Har haft sjuk tårt-abstinens den senaste tiden. Vi har ju missat både fettisdagen och fössta tossdan i mass, så det var på tiden med lite ordentligt fika.
Och på tal om fika kan jag passa på att nämna något jag tycker är sjukt och ganska dumt. Att äta luch i Korea kan man göra ganska billigt. På skolan kostar en lunch runt 40kr. Detta är inget jag klagar över, utan snarare firar. Vem älksar inte att få maten serverad liksom ♥︎ Men to the point. Mat är billigt, men fika är lika dyrt som i Sverige. INTE OK. Man blir liksom lite lurad och tänker att det är billigt, men icke. För två kaffe och en cheescake kan du få fem luncher. Skevt. Men vi fikar ändå.
 
Allmänt | |
Upp