Korean BBQ, klubbliv och Honey Butter Chips

Vi fortsätter att utforska Seoul, sakta men säkert. Något som inte går att undvika är att det är väldigt backigt i norra delen av Seoul, där vi bor. Bara att ta sig till universitetet får upp pulsen ganska ordentligt. Som tur är gäller det inte hela stan, utan endast (vad vi vet än så länge) området runt universitetet och vår bostad.
Igår tog jag även min Korean BBQ-oskuld. Som jag längtat! Och det var helt underbart, och lite sjukt. Det var så stört mycket kött och side dishes. Tror inte jag ätit så mycket kött under hela hösten som jag åt igår kväll. Men oj, så gott det var. Man (helst minst 4 personer så det blir mycket att välja på) sitter runt ett långt bord, där det står en eller två stekplattor. Rått kött beställs och med det kommer massa olika tillbehör och en asgod sås som hälls över allt. Sedan steker man köttet medan man äter, äter, äter och äter. Och dricker öl med soju till såklart. Allt som allt en mycket angenäm upplevelse. Det var definitivt inte sista gången.
Efter den mastiga middagen var det dags för utgång med alla andra utbytesstudenter på tre olika klubbar. Förfest ägde rum på 26 våning i ett ännu högre hus med en helt ok utsikt. Efteråt begav vi oss in till festgatorna där klubbar och pubar stod på rad. Att uteställen stänger kl 3 (som i Linköping) behöver man inte vara rädd för här. De har förmodligen öppet tills dagen gryr, men vi stannade inte till stängning utan åkte hem strax innan 5. 
Idag har vi alltså inte varit så verksamma. Topp två idag var 1) de söta sockervaddskaninerna och 2) koreanska chips med smak av smör och honung. Vi har hört mycket om dessa chips och de är extremt populära i Korea, så det var en självklarhet att smaka. Och de är verkligen SÅ GODA! Förstår varför de är så populära. Nästa gång ska vi köpa en större påse. 60 g tog slut lite för fort.
Allmänt | |
Upp