Tårtbuffé och The War Memorial of Korea

Ja, alltså, ja. Tårtbuffe. Två fantastiska ord i som bara i sig själva är bland det bästa jag vet. Kombinera orden och synergieffekten är ett faktum. Gottegrisen inom mig grät av lycka. Det fanns 13(!) olika sorters tårtor att välja mellan. De flesta ganska liknande med en smaksatt sockerkaksbotten och någon typ av mousse. Jag lyckades smaka nästan alla. Mina två favoriter blev en jordgubbsmoussetårta och en som var med typ oreo-botten och vitt mousse med kaksmulor på toppen. 
Efter ett besök i himmelriket tog vi suben till en annan del av Seoul för att besöka The War Memorial of Korea, ett museum om koreakriget. Museibyggnaden, alla krigsfordon och statyer utanför var riktigt mäktigt att se. Inomhus var det tre våningar av olika utställningar och föremål från krigs- och efterkrigstiden. Rekommenderar verkligen ett besök här om ni kommer till Seoul. 
Utanför byggnaden fanns ett monument och tillhörande fladda för alla länder som bidragit med olika typer av insatser under kriget. Sverige var det första landet som skickade ett läkarlag till Korea. Röda Korset skickade 10 läkare, 30 sjuksköterskor och ytterligare 134 personer som hjälpte till på plats.
Och på väg hem vi fick än en gång känna av Seouls rusningstrafik. Tur man gillar människor. 
 
Allmänt | |
Upp