Födelsedag i Seoul

Ja, som de flesta vet (tror jag) blev jag ett år äldre i teorin i torsdags. I koreanska år fyllde jag 24 redan vid årsskiftet, men eftersom jag väljer att fortsätta med den västerländska åldersräkningen väntar jag ett år tills den siffran blir aktuell. Hur som haver. Dagen började med ett studiebesök på Seoul Supreme Court, vilket ungefär är motsvarigheten till Högsta Domstolen i Sverige. Vi fick provsitta jury-stolarna och eftersom jag var födelsedagsbarn fick jag sitta i stolen tillhörande huvuddomaren ✌️ Supreem Court-byggnaden var stört fet. Även insidan var mäktig. Hon som visade oss runt hade till och med en tolk för att allt skulle bli korrekt. Vi fick en liten present inslagen i guldpapper! Ett USB-minne med lite glitter på. Gulligt, tack Seoul Supreme Court!
Vår lärare tog kort på oss utanför byggnaden och kapade av våra ben under knäna. Bra jobbat. Nu vet jag varför hon blev föreläsare och inte fotograf.
 
Nästa föreläsning var koreanska. Vår lärare skrev "Happy Birthday" på koreanska och spelade upp happy birthday-låten på koreanska i min ära. 
På väg hem gick jag under cherry blossoms som nu tyvärr börjar sjunga på sista versen. (på ja må hon leva)
 
På kvällen samlade vi ihop ett gäng och gick ut och åt och drack öl tillsammans. Jag fick en fin hatt.
Och jag blev serverad öl hela kvällen. 
Och jag fick en tårta! Började nästan gråta. Nästan. 
Efter middagen gick några av oss vida till ett 노래방 (uttalas typ noräbang), vilket är ett kareoke-rum. Lucky oss, var en i gänget korean, så han fick vägleda oss och föra konversationerna med personalen som vägrade prata engelska. Själva kareoken var såååå rolig och det fanns hur många låtar som helst att välja mellan. Det måste ha låtit helt ljuvligt. 
Och mitt finaste födelsedagskort fick jag av Erik ♥︎ 
 
Allmänt | |
Upp