Tre dagar senare

안녕하세요!

Nu har vi bott i Seoul i tre hela dagar och börjar känna oss som äkta invånare. Eller kanske inte. Men roligt är det i alla fall! 

Alla länder har ju sin egen spritdryck (typ), och Koreas version heter Soju. Googla för mer info. Hur som helst var vi självklart tvungna att testa, så vi köpte en flaska utan smak, eller originalsmaken som tydligen skulle vara fresh. Soju kan ha en alkoholhalt från typ 18,5% och uppåt, och vi tror vår hade typ det. Emil tyckte den var ”jättegod”, vilket jag inte tror ett dugg på att han tyckte eftersom den smakade ren vodka utblandat med vatten. Soju finns smaksatt med typ blåbär och grape (vad jag minns), och jag tror det är godare än fresh. En billig fylla kan man få till i alla fall, då en flaska (ca 350 ml) kostar runt 12 kr. 

Igår (söndag) tänkte vi gå en lite promenad i en park, men det slutade med att vi besteg Seoul’s City Wall. Och ja, vi besteg den. Mer kuperad stadsterräng får man leta efter. Seoul’s City Wall ska tydligen vara världens äldsta stadsmur, och byggdes ett år jag tyvärr inte minns, men det var fett längesen. Efter att vi gått i uppförsbacke och blivit svettiga för första gången sen vi lämnade Thailand hade vi en fantastisk utsikt, ”fel” sida av staden dock, men w/e.
På eftermiddagen begav vi oss in mot centrum för att se hur vägen till universitetet ser ut om man anländer med subway. Så mitt i Seoul (ca 10,5 miljoner invånare) träffar vi på tre svenska vänner från Linköping och ett par utbytesstudenter som delar rum med dem. Slumpen eller ödet? Vi firade det hela med att gå till en fin bar där de hade dyr öl, för att sedan (efter att vi försökt njuta så mycket vi kunde av ölen) ta oss till ett lite mindre fint ställe där vi beställde in tre enorma fat med friterad kyckling, och lite till öl. Och ja, vi åt all kyckling med pinnar.
Idag tog vi subway (like real Koreans) in till ytterligare ett shoppingområde som växt fram i närheten av Ewha Womens University, ett superkänt universitet endast för queens. Det fanns hur många butiker som helst, mycket kläder, skönhetsartiklar och smycken, men även andra roliga grejer. Jag har nu shoppat mer under dessa tre dagar än under hela hösten hemma. Men vad ska jag göra när jag har samma storlek på kläder som alla koreaner? Allt passar och allt finns i min storlek! FINALLY! 
En butik med stora skyltfönster hade världens (?) största nalle mitt på golvet som givetvis får en hederplats på bloggen.
 
Vi har det nice, hoppas ni också har det! KRAM
Annie
Allmänt | | Kommentera |

Turistar i hemstaden

Yes, nu är ju Seoul mitt hem. Det känns lite som en lögn att skriva det, men det är ju sant. I alla fall de kommande månaderna. Hur som helst har vi nu ägnat två dagar åt att hitta till universitetet och i närområdet, inse att mat (i mataffärer) är svindyrt, samt upptäcka det underbara koreanska modet. Jag har redan shoppat mer nu än under hela julen, plus att jag sett ut massa saker jag planerar att köpa inom en snar framtid. Love this.
 
En annan rolig grej är att äta med pinnar. Inte för att skryta, men jag är snart queen på att använda chop sticks. Först trodde jag att jag skulle tvingas att banta för att jag inte skulle få i mig maten med pinnar, men nu är det tvärtom: det är superroligt att äta med pinnar och maten är hittills helt fantastiskt(!!!) så att tappa vikt är ingen risk. Längtar redan till nästa dag då jag får testa något nytt. Det är lika spännande här som i Thailand - koreanska tecken i menyn och i bästa fall ett suddigt fotografi på maträtten. Jag gillar det.
Här är min halvätna lunch: ris, kimchi och lite kryddor och såser jag hittade i skåpet. Sittandes i min säng på värmemadrassen <3 
Vy från taket på ett av husen på campus.
Drack kaffe ur den finaste muggen hittills. Värt varenda won.
Bästa maten!!! Vi visste inte alls vad vi beställde, men det var supergott. Jag tror jag åt någon form av bibimbap med bläckfisk. Tydligen blir man även serverad smårätter (alltid kimchi) till maten man beställer. Tror vi. Observera pinnarna! Vi åt upp allt.
 
Kraaaam,
Annie
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Seoul

Nu har vi nått vårt mål!
 
Vi lämnade hotellet i Bangkok (där vi bott två nätter) 05:30 lokal tid. Efter en flygresa med 99% asiater ombord landade vi i ett ca 33° kallare klimat än än vår avreseort. Det var den största flygplatsen någon av oss varit på, och vi åkte tåg mellan gaten vi landade vid och bagage claim. Efter att vi fått våra väskor blev det vinterkläder på för att sedan försöka hitta en buss som kunde ta oss in till Seoul och universitetet. Det främsta vi inte hade en aning om var hur vi skulle ta oss från busshållplatsen till boendet. Men när vi lyckats urskilja Sungkyunkwan University i busshögtalaren, hoppat av och fått vårt bagade tyckte jag höra en röst som sa "Annieeyooo!" Det var en kvinna som kommit för att hämta oss och visa oss vägen till våra korridorrum. Hennes engelska ordförråd är exakt noll, så ho pratade koreanska med oss och vi följde efter, till en bil och sedan till huset.
 
Nu har vi fått varsitt rum. De sa att de är 10 kvm, men det är önsketänkande. En kvalificerad gissning från min sida är 6 kvm. Inklusive toalett och "dusch". Det är dock fräschare än jag tänkt mig, ännu inga kryp i sikte. Den söta kvinnan och hennes man äger huset med tre våningar korridorer, gissningsvis 10 rum i varje korridor plus kök på varje våning. När vi precis kommit hit, ställt in väskorna på rummen och blivit lite runtvisade fick hon fram, via Google Translate, att hon undrade om vi var hungriga. Vi var utsvultna och följde tacksamt med henne till en liten restaurang i närheten. Hon "kimchi" och vi sa "yes" och sen dukades det upp en smörgåsbord av massa små koreanska rätter som vi aldrig sett eller smakat. Det fanns allt från kimchi till andra typ grönsaksgrejer, ris och soppor. Jag vet tyvärr inte alls vad vi åt, men det var verkligen fantastiskt gott.
 
Imorgon ska vi försöka orientera oss lite i en av världens största städer. Önska oss lycka till! Puss&kram,
Annie
Allmänt | | Kommentera |
Upp