Seoul Constitutional Court

Idag åkte vi på en liten fied trip med law cours. Den bar i väg till Seoul Constitutional Court. Först fick vi varsin liten utgåva av en regelbok och ett fancy bokmärke, sen fick vi se en (reklam)film som handlade om domstolen. Efter den skrattretande filmen och en ganska lam frågestund med en antälld, fick vi äntligen gå på rundtur och se salen vi alla väntat på.

En av domarna är nog ganska liten. Han behöver ett ryggstöd. Gulligt. Och ja, det är en manlig domare. Stället var ganska extremt överrepresenterat av män. Vår lärare sa att det börjar bli fler kvinnor nu eftersom fler tjejer utbildar sig. Det lär dock dröja ett tag innan tavlorna som föreställer f.d. domare har lika många kvinnliga ansikten som manliga.
Eric&Erik testade även domarkläderna. Passade nästan helt perfekt.
Vi fick även beöka biblioteket där det fanns massa law-relaterade böcker på massa olika språk. Det mesta såg ut att komma från 70-talet dock.
Vi fick även komma upp på taket. De hade en ganska fin utsikt. Ni ser väldigt tydligt här hur mycket smog det är i luften. Rätt vidrigt egentligen med tanke på vad det gör med våra lungor/blod osv --> ingen hälsoboost direkt.
De hade en staty i trädgården som symboliserade något bra. Har dock glömt vad.
Efter besöket på domstolen gick vi för att fixa lite immigrationsgrejer. Efter att det var klart var jag tvungen att ta mig tillbaka till universitetet för min koreanskalektion. Jag underskattade längden från Immigration Office till campus så det blev en rask promenad på ca 45 minuter. Jag hade även underskattat temperaturen tidigare idag när jag valde jacka, så jag hade min vinterrock, vilket absolut inte hade behövts eftersom det var över 15° ute. Well, hellre lite svett än genomfrusen. Stannade på vägen och tog kort på ett gulligt hus/palats/tempel. Ingen aning om vad det är, men tyckte det var fint och lite roligt att det stod mitt inne i stan.
Vi har roligt på koreanskan. Här är våra namn och land. Från vänster: Isak, Annie, Malin (och Sverige på alla tre). Annie (eller snarare ani) betyder "nej" på koreanska :( Vår lärare skrattade åt mitt namn tills jag visade hur det stavades med "vanliga" bokstäver. Så jag fick byta stavning lite. Nu uttalas mitt namn lite mer engelskt. Tänk ÄNNIE. Så ni vet, om ni vill tilltala mig på koreanska någon gång. 
Allmänt | | Kommentera |

Seoul Fashion Week pt.1

Denna vecka är det Seoul Fashion Week! Eventet håll i Dongdaemun Design Plaza, där jag och Emil var för ett par veckor sedan. Till skillnad från då var det fullt med folk där nu. Trots att vi tagit på oss lite andra kläder än var vi skulle haft på universitetet smälta vi in i mängden ”tråkiga besökare”. Det var stört många coola/konstiga/udda/snygga människor på plats - modeller, fotografer och designers. Och bara vanliga människor som dressat up.Vi fick gratis iskaffe och travel sized whitening-produkter. Får se om jag vågar testa de sistnämnda. Fattar inte varför alla ska envisas med att bleka sitt ansikte. Själv ser jag fram emot varmare och soligare tider för att sola bort den vita huden och alla finnar. Så jag kan ju avsluta med att visa er vad jag såg när vi gick till skolan idag.

 

 

Allmänt | | Kommentera |

Nescafe Honey Gold

Efter att ha haft en allmänt dålig morgon (som bland annat innehöll en extra dusch efter frukost för att jag glömt ändra kranen från dusch-mode till den vanliga inställningen när man ska tvätta händerna) en asdryg ekonomiföreläsning och sedan en halvstressig lunch, var det absolut dags för kaffe. Jag planerade att möta upp pojkarna i en annan byggnad för att sedan äntligen köpa mitt efterlängtade kaffe. På vägen ut från cafeterian ser jag ett stånd där de delar ut kaffe som reklam. Extremt passande, tack ❤ jag tar en kaffe och hamnar automatiskt i en kö till ett lyckohjul där man kan vinna lite Nescafe-grejer. Eftersom det var mer än 2h till nästa föreläsning kunde jag lika väl stå kvar och testa lyckan.
Jag fattade ingenting, förutom att snubben bredvid hjulet skrek "NESCAFE" varpå den som snurrar svarar "honey gold" (fast på koreanska, håni gåldö - typ). Jag uttalade orden på min finaste koreanska och snurrade. När hjulet stannade började alla skrika och snubben sa "AAAHH CONGRATULATIONS!!!!!" Högsta vinsten var min. Dvs 180 st Netscape sticks. Drygt 2 kg färdigblandat snabbkaffe. I en låda lika stor som tre vinboxar.
Tack så mycket Nescafe! Nu ska jag bara hitta någonstans att förvara den.
Allmänt | | Kommentera |
Upp