Älska vardagen!

Ja, rubriken är en form av propaganda. Solen och värmen gör mig till en mycket positiv och glad människa, och jag försöker ta vara på dessa happy moments så mycket jag kan. Något jag är bra på (om jag får skryta #osvensk) är att njuta av små saker i vardagen, typ dricka bubbel i solnedgången eller äta (gratis) glass på stan. Försöker även fånga så mycket som möjligt på bild för att minnas dessa små vardagslyckorna. Titta gärna!
Jag köpte ett kinderägg till Emil och han blev väldigt glad. Han har gått runt i fem månader och trånat efter ett ägg, men varit för snål för att köpa ett till sig själv. Tur att han har en förmögen flickvän.
Såg typ världens finaste bil!!!!!! 
Jag mötte upp Maria och Olivia och gick på ett kattcafé. Egentligen var det ganska äckligt, katterna var närgångna och en slickade på Olivias sugrör. En upplevelse jag inte vill göra om, men roligt att ha gjort. Lite som gymnasienollningen.
Jag och två tjejer (vars ansikten jag inte fick med på bild!!????) strosade i solen, shoppade, åt mat och gratis glass. De delades ut MAGNUMglass på stan. Jag åt två och kommer nu inte vilja ha fattig koreansk b-glass längre. Hade glömt hur gott det var med riktig glass. Lyckan här var dock obeskrivlig.
När vi skulle åka hem såg det ut såhär i tunnelbanan :)
Jag och Emil köpte bubbel, dumplings och bibimbap för att fira att vi är bäst och bara för att. Det var typ 25° på kvällen - perfekt för picknick i parken där det även bjöds på show med dockor och fiskar (syns i bakgrunden om man tittar noga).
Det var även någon stor gubbe som gick förbi, styrd av en sjörövare. Högs oklart, men ganska trevligt.
Någon hade hängt ett halsband av blommor på en gammal stengubbe. Fint!
Vi åt svenska chips!!!!!!!! ♥︎ Herregud var gott det var med salta chips, inte söta.
Vi har även spelat på hästar! Vi fick ca 40kr var i vouchers att spela för, lunch, och free flow av öl, vin, kaffe, te, juice, kakor, toast med JORDNÖTSSMÖR (bl.a.), ost och nötter.
Det var en hel vetenskap att betta på hästar. Helt kassa var vi dock inte eftersom vi kom hem 120 kr rikare. Det blir godis och glass så småningom.
Njuter även av att prova massagefotöjler i mataffärer. Inte världsklass på massagen, men absolut bättre än att gå efter Emil när han ska dissikera varenda hyllmeter. En annan trevlig grej med koreanska mataffärer är att det är provsmakningn av mat och dryck (allt från mjölk till alkohol till kaffe) på hur många olika ställen som helst i affären. Behöver knappt äta när man varit och handlat.
Allmänt | | Kommentera |

Kidnappad eller bara vänskapligt medbjuden?

Hej där ute!
Den Koreanska våren är som svensk sommar, fast med mindre regn. Det är så skönt att kunna gå till campus i t-shirt och inte behöva ha på sig jacka ens på kvällen. Jag har egentligen inget speciellt att berätta mer än att ni ska få ta del av ett litet oplanerat äventyr jag var med om här om dagen. Passar även på att visa lite bilder från min vardag. Häng med för all del.
På väg till campus växer det hur mycket blommor som helst. Här ser ni ett urval av mina favoriter ;)
Häromdagen var det strålande sol och jag hade inga föreläsningar. Svensk som jag är valde jag att tillbringa dagen i solen (vilket jag i princip var ensam om). Jag köpte en smoothie och satte mig på en bänk i en park.
Efter en liten stund satte sig en koreansk man bredvid mig, pekade på mina armar och upprepade ett ord på koreanska jag inte kunde. Efter ett tag med gestikulerande förstod jag att han tyckte jag va smal och behövde äta. Jag log och nickade - typ. Sen gick han. Efter ett par minuter kom han tillbaka med varsin glass. Vi åt den tillsammans och sen ville jag gå.
Det ville inte han. Han pekade in mot ett tempelområde och gestikulerade att vi skulle gå en sväng. Aja, han köpte en glass åt mig så det kan jag väl göra en stund, tänkte jag. Problemet var att man var tvungen att köpa biljetter till en guidad tur för att komma in, vilket han gjorde. 
Det visade sig vara en halvtimme tills den guidade turen ägde rum, så han föreslog (antar jag) att vi skulle gå en runda innan. Jag hatade mig själv för att jag inte hade mage att säga nej, så jag följde med. Han undrade om jag ville ha mat, men det ville jag absolut inte. Så han köpte glass igen istället. Denna gång fick jag en halv koreansk fisk-glass (som jag velat smaka!). Den var väldigt god, typ koreas motsvarighet till glassbåt. Den andra glassen avböjde jag artigt både innan och efter han börjat äta på den.
Efter de långsammaste 30 minuterna i mitt liv var det äntligen dags för turen. Det var jag och typ 30 koreaner.
Många koreanska gubbar sitter på huk lite när dom känner för det. Bara idag har jag sett fem stycken sitta såhär på olika ställen i Seoul, mitt på gatan liksom.
Efter en bit in i turen kände jag att det var dags att avlägsna mig. Jag visade för honom att jag ville gå, och han höll med, så vi smet. När vi kom utanför området tackade jag som artigast för den lilla turen och sa adjö på min bästa koreanska. Jag var lite orolig att han skulle dra med mig någonstans, men jag tror bara han ville ha sällskap och var en väldigt trevlig (och lite konstig) man. Allt som allt var det en trevlig händelse, även om jag just då ångrade att jag inte bara suttit kvar på bänken. 
Något annat som hänt: vi har fuskat och köpt kanelbullar på IKEA. De va lite torra, men det var ju ändå kanelbullar.
En vanlig picknick efter skolan kan se ut så här. Take out-kimbap med öl i solen.
Jag testa Cherry blossom-öl. Mycket godare än jag trodde den skulle va. Väl avvägd blomsmak. Till och med god. 6/10.
Det får avsluta detta inlägg. Ha det fint ♥︎
Allmänt | | Kommentera |

Morgonvy

Det slog mig att det bara är en dryg månad kvar tills terminen är slut och vi beger oss till Sverige. På många sätt kommer det vara skönt att komma hem - jag kommer ha yta att röra mig på inomhus, alla skyltar kommer att vara på SVENSKA och jag kommer få handla på Citygross och äta kanelbullar. Och för att inte tala om den svenska, friska och icke-förorenade luften.
Men jag kommer sakna Seoul. Den här staden har verkligen fångat mig - Linköping är en liten död håla i jämförelse. Jag kommer sakna klimatet och vädret, den underbara naturen som ligger bara ett stenkast från storstaden där allt finns och är öppet hela tiden. Och ja, jag kommer sakna ris och kimchi. Riset här kan inte mäta sig med det vi har i Sverige, och kimchi kommer jag inte ens försöka köpa. 
Tog en lite morgonpromenad i solen imorse, detta var min utsikt. Inte så lätt att hitta liknande vyer i Linköping efter ca 5 minuters promenad från lägenheten. Att sån här utsikt är vardag kommer jag verkligen sakna, kanske inte vägen dit, men ändå.
Allmänt | | Kommentera |
Upp