Stor summering i bilder av senaste tiden

Det var ett litet tag sedan jag skrev här. Jag skyller framförallt på två saker: 1) jag har haft två tentor (igår) och 2) vi har inte utfört några stordåd som varit värda ett eget blogginlägg. Så nu samlar jag senaste tidens små utflyckter och upptäckter på ett ställe. Se och njut!
 
Vi börjar med det roligaste ämnet: MAT. Jag har testat lite nya grejer som tål att nämnas.
Först ut: bajs. 
Ja, ni läste rätt. Jag har ätit bajs. Inte bajs som i avföring, utan en street food formad som en bajshög. Det är typ lite likt våffel-deg med en söt red bean-röra i. Det var verkligen skitgott! Hihi.
 
Nummer två: Friterad deg med socker på, även känd som twisted donut.
Detta var verkligen något för mig. Krispigt utanpå, lite segt i mitten och massa socker runt om. 
 
Nr tre: En annan form av 호떡. 
Den här var mycket fluffigare och mer friterad än de jag ätit tidigare. Den var så fluffig att den knappt fick plats i två pappersmuggar. Jag hällde även lite chilisås(-liknande) över och alltså, mina smaklökar ljublar fortfarande.
 
Nummmmmmmer fyra: Banan- och chokladshake.
God i all sin enkelhet. Och helt klart billigaste sättet att få i sig banan. En i storlek "regular" (liten...) kostar ca 12 kr. Ignorera gärna finnarna i min panna, de är borta nu. Skyller på den förorenade luften i Seoul, men de skulle lika väl kunna ha framkallats av min inte så hälsosamma diet (se ovan nämnda födoämnen).
 
NUMBER FIVE: Pinapple Soju.
Nu har vi snart betat av hela utbudet av Soju. Ananas var en av de bättre! Även Green Apple tar en mycket hög plats på listan.
 
Sist men ABSOLUT INTE MINST: Buffé med unlimited wine ♥︎ 
Alltså!!!!!!!! Grönsaker! FRUKT! VIN! Bara första tallriken tillsammans med Prosecco var värd hela kostnaden av buffén + tunnelbanan. Det fanns allt från sötpotatispommes och friterad kyckling till pizza och lasagne till soppor och nudlar till sallad och frukt. Efter typ fem portioner av icke-koreansk mat högg vi in på efterrättsbuffén som bestod av churros, tiramisu, glass, ännu mer frukt och kaffe. Till allt detta kunde man gå och hälla upp hur mycket vin man ville ha. Det var en bra kväll.
 
Från mat-temat till ännu mer bajs! Jag är inte omogen, det är koreanerna som är det. Vi besökte nämligen ett café med temat BAJS. Väldigt mysigt namnet till trots. 
Kaffet serverades i toalettstolsmuggar. Har tyvärr ingen bild på dem, men det var roligt. Hehe.
 
Vi har sett någon form av parad med massa ungdomar i traditionella koreanska kläder: 
 
Vi har även sett en potentiell framtida familjebil: 
 
Vi har spelat driving-range-baseball:
Banan var över en parkering. Det finns många spännande lösningar här i Sydkorea. 
 
Sist men inte minst har vi äntligen fått våra Alien Registration Cards! Det betyder att vi nu är tillåtna att lämna landet för att resa och sedan komma tillbaka utan att ansöka om nytt visum. Det innebär också att vi nu vistas i Sydkorea lagligt. Yey! 
Glad ♥︎
 
Bonusbild: 
Templet på 1000 won-sedeln är det som står utanför vårt campus. Snubben på sedeln är någon professor eller liknande som har med vårt universitet att göra. Jag lyssnade inte så noga när dom förklarade hur allt hänger ihop, men Sungkyunkwan och 1000 won-sedeln är i alla fall sammanhängande på ett eller flera sätt. Lite coolt.
Allmänt | | Kommentera |

Bongeunsa Temple

Idag besökte vi ett buddhistiskt tempel. Det var otroligt vackert, massa färgglada lampor och fullt med blommor och växter. Tempelbyggnaderna var minst lika utsmyckade som det förra templet vi besökte, och det var målningar både på ut-och insidan.
Drog slutsatsen att ju visare och mer erfaren du är, desto längre ögonbryn får du.
Koreas(? eller i alla fall Seouls) högsta stenstaty var placerad i tempelområdet.
Inne i ett av husen fanns två miljoner guldiga Buddhafigurer och taket var fullt av papperslampor med vimplar hängandes under.
 
Efter tempelbesöket gick vi först förbi World Trade Center... (?) 
Sen SMTOWN, som är ett skivbolag (tror jag) där massa K-pop produceras. Det var en lång kö utanför, så förmodligen skulle någon form av autografsignering eller liknande äga rum senare. Jag hade aldrig hört talas om det, men Nellie var ett levande Wikipedia. Synd att jag inte la allt på minnet. Ber om ursäkt :(
 
Efter en liten tunnelbanefärd anlände vi till det nyinvigda Lotte Tower som är världens 5:e högsta byggnad med sina 554 m. 
Inuti var det otroligt fancy inrett. 
Och utanför ligger en sjö, Seokchon, där det nyligen varit Cherry Blossom Festival. Eftersom jag redan överöst bloggen med cherry blossom-bilder skippar jag det nu, antar att ni överlever.
När vi hängt på "fel" sida Han River ett tag, ätit lunch och njutit lite av solen i ett underground shopping center, tog vi en promenad över Jamsil Bridge. Kan fortfarande inte fatta att jag bor i en så vacker stad. ÅH! 
Förutom att gå benen av oss har vi ätit ännu mer Bingsu (snow flake ice cream). Denna gång jordgubbar och en röra med read beans som var svingod(????) och en annan med typ chokladfudge. Mums. Fattar dock inte varför chokladbingsun var mindre. Elakt.
Såg även dessa spännande Pringles-smaker i affären. Var tvungen att fota och personalen skrattade åt mig bakom min rygg. Well, well, är man turist så är man. En annan grej vi lagt märke till är att Pringlesrören är mindre här än i Sverige. 1) HYCKLERI 2) ytterligare en förklaring till varför (nästan) alla koreaner är smala 
 
Allmänt | | Kommentera |

Födelsedag i Seoul

Ja, som de flesta vet (tror jag) blev jag ett år äldre i teorin i torsdags. I koreanska år fyllde jag 24 redan vid årsskiftet, men eftersom jag väljer att fortsätta med den västerländska åldersräkningen väntar jag ett år tills den siffran blir aktuell. Hur som haver. Dagen började med ett studiebesök på Seoul Supreme Court, vilket ungefär är motsvarigheten till Högsta Domstolen i Sverige. Vi fick provsitta jury-stolarna och eftersom jag var födelsedagsbarn fick jag sitta i stolen tillhörande huvuddomaren ✌️ Supreem Court-byggnaden var stört fet. Även insidan var mäktig. Hon som visade oss runt hade till och med en tolk för att allt skulle bli korrekt. Vi fick en liten present inslagen i guldpapper! Ett USB-minne med lite glitter på. Gulligt, tack Seoul Supreme Court!
Vår lärare tog kort på oss utanför byggnaden och kapade av våra ben under knäna. Bra jobbat. Nu vet jag varför hon blev föreläsare och inte fotograf.
 
Nästa föreläsning var koreanska. Vår lärare skrev "Happy Birthday" på koreanska och spelade upp happy birthday-låten på koreanska i min ära. 
På väg hem gick jag under cherry blossoms som nu tyvärr börjar sjunga på sista versen. (på ja må hon leva)
 
På kvällen samlade vi ihop ett gäng och gick ut och åt och drack öl tillsammans. Jag fick en fin hatt.
Och jag blev serverad öl hela kvällen. 
Och jag fick en tårta! Började nästan gråta. Nästan. 
Efter middagen gick några av oss vida till ett 노래방 (uttalas typ noräbang), vilket är ett kareoke-rum. Lucky oss, var en i gänget korean, så han fick vägleda oss och föra konversationerna med personalen som vägrade prata engelska. Själva kareoken var såååå rolig och det fanns hur många låtar som helst att välja mellan. Det måste ha låtit helt ljuvligt. 
Och mitt finaste födelsedagskort fick jag av Erik ♥︎ 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp