Packa för 5 månader

Hej där gobitar 🦄
 
Packningen är igång. Eller snarare förberedelserna inför packningen. Det krävs en del planering och vägande fram och tillbaka för att få en så ultimat packning som möjligt. Hade varit mycket enklare att packa om jag skulle till typ Singapore eller Malaysia där det är 35°C-isch hela tiden. Men, nej. Annie valde Seoul där det är typ Sverige-temperatur, vilket kommer kommer innebära att vi landar i ett klimat där temperaturen kan sjunka under noll, och åker hem när det skulle kunna vara uppåt 30°C. Och utöver detta ska det packas för en två veckors solsemester. Bra kombo!
 
Tur att lillebror flyttat hemifrån så att jag kan låna hans säng till mina kläder. Man får en lite bättre överblick om det går att sprida ut kläderna innan man packar ner dem i väskan. Hoppas jag. Har börjat att lägga upp lite av varje på sängen och kommer förmodlingen byta ut allt fyra gånger innan jag packar ner det. Har hittills kört på taktiken att bära in två Ullareds- eller IKEA-kassar fyllda med kläder i taget (som kommer från lägenheten, allt är nerpackat huller om buller), öser ut allt på golvet, viker plaggen på sängen jag vill ha med till Korea och slänger tillbaka resten i kassarna. Ska fortsätta tills alla kassar är genomsökta och sen är det dags att rådgöra mina val med mamma, för att sedan påbörja utbytningsprocessen.  Ni kommer bli uppdaterade om huruvida min plan är bra.
 
 
Bilden gör inte verkligheten rättvisa. Just nu ser det ut som ett bombnedslag på golvet. Men som sagt, Erik är ju inte hemma och jag är storasyster. No hard feelings.
 
Trevlig kväll fans,
Annie
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Visum och utflyttning ur lägenheten

Hej alla där ute!
 
Avresedagen närmar sig och det går snabbare än jag fattar Nu börjar dock det mesta bli klart inför utbytesterminen. I torsdags var jag i Stockholm på den Sydkoreanska ambassaden för att hämta ut mitt visum. Om jag ska vara ärlig förväntade jag mig något mer än bara ett klistermärke på ett av sidorna i passet där datum och lite annan info stod angivet. Jag hade ju fyllt i typ fyra sidor med massa frågor, skickat med en bild på mig själv och massa andra papper som behövdes. Och 500 spänn. Men nej, det var bara lite tråkig text, så det förtjänade inte ens att bli uppvisad på bloggen. Ni får istället se skylten som guidade mig in till ambassaden. Trevligt kvarter förresten, många fina bilar och pampiga hus. Kände mig något missanpassad där jag gick, något vilsen, och letade efter rätt hus. Hur som helst, jag hittade dit, fick mitt visum och kommer nu vistas i Korea helt lagligt under min studietid. Härligt!
 
 
Idag var även dagen jag lämnade ifrån mig nycklarna till min lägenhet. Eftersom jag inte kommer vara i Linköping på ett halvår ska jag hyra ut min lilla lägenhet i andrahand, så hela dagen idag har jag, mamma och pappa röjt ut nästan alla mina grejer. Det är inte rimligt hur mycket saker som får plats på 27 kvm, och då lämnade jag kvar soffa, säng, TV, hyllor och en hel del annat. Nu är mitt gamla rum hemma hos föräldrarna istället fullt av kassar med kläder, prydnadssaker och alla annan skit jag samlat på mig under åren. Tur att jag bara behöver leva i detta kaos i lite mer än en vecka. Dessutom behöver jag bara sova där, för det finns ju ett helt hus att strosa i. Härligt med lite yta att röra sig på till skillnad från lägenheten i Linköping. Där räcker det att ta ett halvt kliv vart man än vill gå. Vilket i och för sig också har sina fördelar.
 
Nu ska jag njuta av de sista dagarna i Sverige. Svensk mat, svenskt surt godis, frisk luft, mjölk, ett hus att bo i och en soffa att sitta i. Lyxvaror jag inte kommer ha tillgång till de kommande månaderna helt enkelt. Jag ska även försöka träffa så många som möjligt här hemma som inte tänkt ta sig till Sydkorea för att hälsa på mig, det vill säga mormor, farmor och farfar och kanske även en kusin eller två och självklart katterna. 😻
 
Hej på en stund!
Annie
Allmänt | | Kommentera |

Nu är det dags

Ja, ni läste rätt. Nu ska jag banne mig ta tag i det här och börja visa världen vad jag gör. Inte för att jag vill livnära mig på bloggande, utan den här gången gör jag det för att ni som bryr er, eller i alla fall är lite intresserade, ska kunna se vad jag hittar på. Jag tänker först och främst på typ mormor, farmor och farfar (om ni hittar hit), resten av min familj och de som känner mig, men inte träffar mig så ofta. Ni som inte har en aning om vem jag är får självklart också hänga här. Om ni vill. Vad vet jag.
 
Hur som helst. Anledningen till att jag tar upp det här med bloggandet igen är inte att ni ska få se min (vanliga) vardag, utan för att första halvan av 2017 kommer se ganska annorlunda ut för min del. Jag ska nämligen på utbytestermin i Seoul, Sydkorea. Jag kommer alltså tillbringa min åttånde termin på Affärsjuridiska programmen (eller andra termin på masterprogrammet) 8 timmar in i framtiden från mitt vanliga liv, på andra sidan jorden. Det känns ganska spännande faktiskt.
 
Innan vi landar i Seoul har vi planerat ett par veckors semester i Thailand, för det tycker vi att vi är värda. Plus att terminen i Sverige slutar ungefär en månad innan nästa termin börjar i Sydkorea. Om allt går som planerat lämnar vi svensk mark den sjunde februari, för att sedan inte återvända förrän till midsommar. Jag skrev först "komma hem", men Seoul kommer ju bli mitt nya hem i ett par månader, så det hade blivit både fel och det ena med det tredje. Så jag håller mig till ord som inte går att misstolka. Om man inte ger sig fan på att misstolka det. Då går det misstolka allt.
 
Anledningen till att jag börjar blogga idag är för att hela det så kallade äventyret börjar klarna. Det började för flera månader sedan med en svag önskan om att plugga utomlands. Det ledde sedan till att vi bokade flyg till Thailand för ganska länge sedan, utan att ha någon vidare plan för hur vi skulle lösa allt. Förra veckan bokade flyg från Bangkock till Seoul, och idag har vi fixat boende för nästan hela vistelsen i Thailand och (förhoppningsvis) även boende i Seoul. Det sistnämnda boendet är, ursäkta mitt uttryck, extremt oklart. Dels för att koreanska hemsidor är på just koreanska eller eventuellt Google translatead engelska (dock endast de textstycken som faktiskt är skriven text, inte de textrader som är inklistrade bilder), dels för att de som kallar sig själva "manager" till dessa boenden inte är lysande på engelska. Milt uttryckt. Men vill man inte dela 2 kvm rum och toalett med någon man inte känner, och kök med hela campus, ha utegångsförbud hela natten samt riskera avrättning om man har besök av motsatt kön, då får man försöka hitta någon annanstans att bo. Vilket jag har försökt. Så vi får se hur det går.
 
Så, mina nobla bloggläsare, nu kan ni se fram emot läsning som inte handlar om lagar, balkar och mikrorummet i A-huset. Jag ska göra mitt yttersta för att ni ska få se så mycket som möjligt av mitt äventyr på andra sidan världen som jag ser mycket fram emot. Häng med!
 
Annie
Allmänt | | Kommentera |
Upp