Night Market i Hua Hin

Sa wat dee ka,

Igår tog vi en taxi in till Hua Hin, den största närmaste staden, ca 40 min bort. Vi vandrade längs stadens icke-promenadvänliga gator och besökte bland annat ett stört stort shoppingcenter med fyra gigantiska våningar. Vi kunde inte komma på en enda sak som inte gick att köpa där. Det fanns allt från kläder, mat och elektronik till skönhetssalonger, gaminghall och zoo. Det var någon form av djurutställning mitt i centret med alla möjliga olika djur i alldeles för små burar. Man kunde betala en liten slant för att klappa eller ta foto med dem. Det var förfärligt hur djuren bara var där som underhållning och om något sånt här förekom i Sverige hade förmodligen alla som haft en ginger med i spelet fängslats.

 
 
 

Vårt huvudsakliga mål med besökte i Hua Hin var dock den berömda nattmarknaden som är öppen ungefär mellan kl 18 och 22. Två långa gator plus ett ganska stort område var fullt med stånd där det såldes billig mat, kläder och prydnadssaker. Vi testade lite olika spett och fruktshakes, och avslutade sedan kvällen på en sea food restaurant där vi åt färsk grillad krabba.

 
 

Taxin vi åkte med dit och hem kördes av en liten söt gammal thaiman som inte kunde ett ord engelska. Betalningen av resan skedde inte förrän han släppt av oss hemma vid huset på kvällen. Vi betalade alltså inte på vägen dit, utan han litade på att vi även skulle hem med honom. Att betala det sista man gör är kutym här. Ingen förväntar sig att få betalt i förskott för något. En ganska rolig kontrast till Sverige.

 

Nu blir det snart en kvällsglass innan vi åker hem och lägger oss för att vakna upp till ännu en solig dag. Puss på er,
Annie

Allmänt | |
Upp