Bukchon Village

Vi har inga föreläsningar på måndagar, så idag tog vi oss en liten tripp på stan. Först ut var Bukchon, ett kvarter där alla gamla koreanska hus finns kvar. Det är en häftig kontrast från skyskraporna som syns längre bort. Kvarteret ligger i väldigt kuperat terräng, inte långt från campus. Det var massa söta hus med svängda tak och väldigt roligt att se.
Vi vandrade vidare mot ännu en kulturell sevärdhet - en stor kyrka. En stor del av koreas befolkning är katoliker (tror jag, friskriver mig från faktafel), så det finns ganska mycket kyrkor och människor som propagerar mot samkönade äktenskap. Kyrkan var stor, men ganska lik de som finns i Sverige. Utanför fanns några speciella böneställen där statyer av Maria och lite Bibelsnubbar stod placerade.
På vägen såg vi Baskin Robbins på koreanska. Exotiskt.
Vi såg även en rolig staty.
Vi avslutade vår trip traditionsenligt med glass på donken. Och som vanligt blev det mer än bara glass.
Alltså det finns CHURROS med chokladdipp!! Varför finns inte det i Sverige? För att vi hade gått till donken hela tiden kanske. Men ändå.
 
Från det enda glassiga till det andra: igår testade vi en speciell koreansk dessert/glass som heter Bingsu. På den engelska menyn hette det typ Snowflake Sundae. Vi beställde en Chocolate Brownie Snowflake Sundae och en Strawberry - typ specialblabla - Snowflake Sundae. Det fanns även lite mindre västerländska smaker som green tea och red bean. Vi var dock lite tråkiga och tog det som lät godast. Det är typ glass, fast lätt som nysnö. Själva snön har ingen speciell smak, det är typ som att äta fluffig snö. Men toppingen tillsammans med snön skapade en fantastisk dessert. 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Catrin:

Churros!!!

Upp