Mysiga platser, höga höjder och en god pannkaka

Under de senaste två dagarna har vi bland annat besökt två mysiga platser. Det första var en ganska skum bar på tredje våning i ett hus på en sidogata. Ganska omöjlig att hitta om man skulle leta efter den. Efter en fet Korean BBQ-middag gick vi för att ta en öl någonstans och hamnade här. Det fanns tre små rum i lägenheten, där det fanns ett litet bord i varje rum och kuddar på golvet där man satt. Det var väldigt svag belysning och hela stället var pyntat med alla möjliga bohemiska prylar. I ett av rummen satt ett par och rökte vattenpipa, nästan iscensatt för att höja stämningen. 
Efter att vi känt oss spirituella ett tag gick vi sedan till en annan (vanlig) bar som inte var värd att ta kort på. Men dom hade god öl.
 
Det andra mysiga stället hamnade vi också i av en slump. Efter att vi bestigit en park (ja, en PARK) hamnade vi i ett supermysigt kvarter där det var väggmålningar och små gränder lite överallt. Det var skönt efter park(bergs-)bestigningen. Vi hade dock utsikt över typ hela Seoul, så det var ganska värt ändå. 
 
Jag testade ännu en street food, nämligen 호떡 (Hotteok), en fluffig pannkaka med socker-, kanel- och fröfyllning typ. Svingod. Det är lite roligt (och fett smart) att man får väldigt mycket av street fooden i små muggar. Allt från pannkakor och muffins till friterad kyckling och ost serveras i muggar. 
Och på tal om smarta grejer. Kolla vad vi hittade! Nu vet vi hur alla här kan ha sådana skills med sina pinnar. Dom har hjälp-pinnar! Tänker att det är som att man cyklar med stödhjul först. Varför hittade inte vi dessa innan vi "lärde" oss? Håller ju inte som handen på bilden. Men ett tips till er som vill lära er i alla fall. Det finns hjälp att få. Och observera att denna fantastiska uppfinning är patenterad, så försök inte kopiera den.
 
 
 
Allmänt | |
Upp