Orientation Day

Tjahahej dĂ€r đŸ€Ą
 
Kl 14 igĂ„r samlades alla nya utbytesstudenter pĂ„ campus för att trĂ€ffa varandra, sina koreanska ”buddies” och bli vĂ€lkomnade. Jag tror vi Ă€r runt 300 utbytesstudenter, och det kĂ€nns ganska skönt att veta att alla förmodligen Ă€r lika vilsna som jag. Under eftermiddagen blev vi överösta med information frĂ„n massa olika personer, vi gick en campus tour och tog ett stort gruppfoto.
 
 
PÄ kvÀllen var det Welcoming Party. Det var en stor pub med lÄngbord dukade med Soju, pommes- och korv(?)tallrikar, samt gigantiska karaffer med öl.
 
Hur man dricker som en korean: Skaka sojuflaskan sÄ att det blir en virvel av smÄ bubblor i vÀtskan. Stapla tvÄ shotglas pÄ varandra. HÀll soju (utan smak) i det översta till dess det Àr sÄ mycket att det Àr i linje med det undre glasets överkant. HÀll sojun i ett ölglas och fyll pÄ med öl. SÀtt i en sked i glaset, ta i ordentligt och hacka med skeden i botten pÄ ölglaset. DÄ blandas allt och det blir fett mycket skum pÄ ölen. Njut av din hemmablandade superkoreanska drink!
 
Ett bra första intryck av det koreanska studentlivet helt enkelt. Puss pÄ er,
Annie
 
AllmÀnt | |
Upp