Yellow dust

De senaste dagarna har det inte varit lika strålande sol som övriga månaden vi varit här. Det är inget vi ägnat någon extra tankekraft åt, utan bara accepterat att det inte är klarblå himmel hela tiden. Igår slog det dock oss att det är SMOG som tagit sig till Seoul. Det är s.k. yellow dust från Kina som är mikropartiklar som tydligen är ganska ohälsosamt och man bör hålla sig inomhus när det är high levels of pollution in the air. Idag var det höga nivåer, så vi gick och köpte en dust mask till Emil, stackaren klassas in i riskgrupperna eftersom han har astma. Det trevliga med masken var att koreanerna stirrade mindre än de gjort förr. Plus att det blev lite bättre att andas då.
Vi blev också ombedda av min koreanska insider att "avoid rain!". När vi kom ut från affären där vi köpt masken började det givetvis att regna. Fett bra timing. Så vi sökte skydd inne på ett café och passade på att ta en ordentlig fika. 
När vi tryckt i oss allt och var mätta och nöjda kom en servitör med massa jordgubbstårtbitar och placerade framför oss. Vi sa att vi inte beställt något, men tårtan var tydligen smygreklam och således gratis. Förövrigt väldigt god den med. 
Nu håller vi oss inomhus för att skydda oss från yellow dust och regn. Det enda vi kan göra på våra minimala rum är att planera vad och var vi ska äta nästa gång. Känns ändå skönt att jag har matschemat klart fram till och med onsdag. 
 
안녕히 계십시오!
Allmänt | |
Upp